وبلاگ

ضوابط پله فرار آتش نشانی چیست؟

ضوابط پله فرار آتش نشانی چیست؟

ضوابط پله فرار آتش نشانی چیست؟ با توجه به اینکه جهان با موضوع افزایش شهرنشینی دست و پنجه نرم می کند، ساخت ساختمان های بالای 4 طبقه به یک موضوع رایج در شهرهای بزرگ تبدیل شده است. در نتیجه با توجه به تعداد واحدهای مسکونی در این ساختمان ها، حتما باید نکات و استانداردهای مورد نظر از جمله ایمنی، آتش نشانی و مسکونی رعایت شود که در شرایط خطر بتوان رسیدگی های مورد نظر صورت گیرد. 

یکی از نکات و قوانینی که ساختمان های آسمان خراش باید رعایت کنند، وجود پله اضطراری یا همان راه پله و همچنین رعایت ضوابط پله فرار آتش نشانی است. رعایت ضوابط پله فرار آتش نشانی تضمین می کند افرادی که در ساختمان های بلند زندگی یا کار می کنند بتوانند در شرایط اضطراری ایمن از آن خارج شوند. برای ساخت این نوع از پله های فرار یکی از نکات رعایت ضوابط نصب و ساخت آن ها است. اگر شما هم خواهان کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، می توانید در ادامه با مجموعه پارس شعله همراه باشید.

منظور از ضوابط پله فرار آتش نشانی چیست؟

راه پله های خروج اضطراری یا پله های فرار آتش نشانی یکی از موثرترین راه حل ها برای تخلیه ایمن در مواقع اضطراری آتش سوزی است اما باید گفت همه پله های فرار خروج سریع و ایمن را برای ساکنان ساختمان در مواقع اضطراری تضمین نمی کنند. راه پله های خروج اضطراری برای رسیدن به این هدف باید ویژگی های خاصی داشته باشند و حتما باید ضوابط پله فرار آتش نشانی به خوبی رعایت شود.

هدف اصلی برای نصب این مدل از پله های فرار ایجاد یک خروج امن از برای ساکنان ساختمان در صورت خطر آتش سوزی یا موارد اضطراری است. در نتیجه نحوه ساخت و رعایت استانداردهای مورد نیاز می تواند به یک چالش بزرگ برای مهندسین ساختمان ها باشد. در ادامه به 7 نکته و ضوابط پله فرار آتش نشانی اشاره خواهیم کرد. انواع سیستم های اطفا حریق وجود دارد که می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سیستم اطفا حریق در کرج با مشاورین پارس شعله در تماس باشید.

7 نوع از ضوابط پله فرار آتش نشانی 

بدلیل اینکه کار اصلی این نوع پله ها مقاومت و ایجاد راه فرار است، از جنس های آهن، فلز، آلومینیوم، فولاد، استیل و دیگر مواد ساخته می شود که بتواند مقاومت بالایی را از خود به نمایش گذارد. 7 مورد از ضوابط پله فرار شامل موارد زیر می شود.

درب های خروجی آتش نشانی به راحتی باز شوند

هدف از راه پله های خروج آتش نشانی فراهم کردن خروجی اضطراری برای ساکنان ساختمان در شرایط خطر آتش سوزی است. به این ترتیب، درب های منتهی به راه پله ها نباید به گونه ای بسته یا قفل شوند که باز کردن آن ها از داخل برای ساکنین سخت شود.

عاری از انسداد باشد

راه پله فرار آتش نشانی باید همیشه عاری از انسداد باشد تا تخلیه سریع و ایمن افراد در هنگام آتش سوزی تسهیل شود. در نتیجه هر گونه مانعی در راه پله ها یا درب های خروجی که به پاگرد در هر طبقه منتهی می شود، می تواند مانع از تلاش های تخلیه افراد شود که این امر جان ساکنین ساختمان ها را در صورت خطر آتش سوزی به خطر می اندازد. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با سیستم اعلان حریق در کرج می توانید با مشاورین ما در پارس شعله در تماس باشید.

نصب نرده های قابل دسترس و قابل شناسایی

در شرایط اضطراری به دلیل بالا بودن استرس و تنش های موجود ممکن است افراد آرامش مورد نظر برای فرار یا خروج از ساختمان را نداشته باشند. به همین دلیل یکی از نکات و ضوابط پله فرار آتش نشانی ایجاد امنیت برای افراد است که راه پله های فرار به گونه ای باید طراحی شود که از میله های بلند و محکم ساخته شده باشد که اگر افراد در هنگام پایین آمدن از پله ها تعادل خود را از دست دادند، دچاره حادثه نشوند و بتوانند با تکیه بر میله ها تعادل خود را حفظ کنند.

طراحی اصولی پاگردها و پله ها

یکی از نکات در طراحی راه پله های فرار آتش نشانی تعداد پله ها در هر بازو و پاگرد است. با توجه به استانداردهای مورد نظر تعداد هر پله بین بازوها باید 12 پله باشد که اگر از این تعداد بیشتر شود، باید از پاگردهای مناسبی استفاده گردد. 

علاوه بر این موضوع، سطح یا عرض پاگردها هم باید به طور استاندارد دارای سطحی پهن و بزرگ باشد که افراد بتوانند به راحتی در این پاگردها ایستاده یا با رسیدن به هر پاگرد نفسی تازه برای ادامه دادن و پایین آمدن از پله ها داشته باشند. 

هیچ خروجی بجز درب نباید وجود داشته باشد

موضوع دیگری که باید در ضوابط پله فرار آتش نشانی رعایت شود این است که در طراحی راه پله های فرار بجز درب خروجی اضطراری راه پله ها، هیچ پنجره یا خروجی دیگری نباید وجود داشته باشد. اگر در این مسیر خروجی دیگری قرار گیرد سبب اختلال در خروج یا حتی ورود دود در قسمت راه پله های اضطراری خواهد شد. 

درب های اضطراری باید به سمت بیرون باز شود

راه پله های فرار آتش نشانی برای کمک به افراد برای خارج شدن از ساختمان در هنگام آتش سوزی طراحی شده اند. برای سهولت تردد افراد، اکثر درب های اضطراری که به پله های فرار منتهی می شوند در جهت فرار یا به سمت بیرون باز می شوند و نه برعکس. باید به این نکته نیز اشاره کرد که تعداد درب های خروجی آتش نشانی و راه پله ها عمدتاً بر اساس تعداد افرادی که یک ساختمان را اشغال می کنند تعیین می شود. 

تعداد افراد یک ساختمان تعیین کننده عرض راه پله ها و درب های خروجی است. در حالت ایده آل، ساختمانی با تعداد ساکنین زیاد خروجی اضطراری بیشتری نسبت به ساختمانی با ساکنین کمتر برای تخلیه سریع خواهد داشت. شما می توانید برای دریافت مشاوره در زمینه تجهیزات آتش نشانی ساختمان در کرج با شرکت پارس شعله در تماس باشید.

روشنایی به خوبی اعمال شود

با توجه به اینکه راه پله های فرار آتش نشانی در قسمت بیرونی هر ساختمانی اجرا می شود، طراحان باید قسمتی را نیز برای روشنایی و چراغ ها در نظر بگیرند که در هنگام شب مسیر پله ها به خوبی قابل رویت باشند.

شناخت بهتر ضوابط پله فرار آتش نشانی

در طراحی هر ساختمانی باید قسمتی را نیز برای خروج اضطراری و راه پله های فرار در نظر بگیرند. راه پله ها راهی امن برای خروج در مواقع اضطراری هستند که افراد بتوانند با آرامش بیشتری نسبت به خروج از ساختمان اقدام کنند. به همین خاطر یکی از نکات مهم در طراحی ساختمان های بالای 5 طبقه و برج های مسکونی وجود راه پله فرار آتش نشانی و همچنین رعایت ضوابط پله فرار آتش نشانی است. 

نمونه هایی از ضوابط پله فرار آتش نشانی در این مقاله گفته شد که می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تجهیزات آتش نشانی ساختمان ها یا در بخش نظرات یا با شماره های مورد نظر با ما در تماس بوده و راهنمایی های مورد نیاز را دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *