وبلاگ

آشنایی با زون بندی در اعلام حریق

مزایای زون بندی در اعلام حریق چیست؟

زون بندی در اعلام حریق موضوعی رایج در امر تجهیزات و سیستم های آتش نشانی به حساب می آید که با استفاده از این روش تفکیک بندی مناطق مختلف ساختمان صورت می گیرد تا به آتش نشان ها و متخصصان محل دقیق حریق را به خوبی نشان دهد. 

با این حال روش استاندارد زون بندی سیستم های اعلام حریق ممکن است کمی گیج کننده باشد، زیرا با توجه به رونق تجهیزات اعلام حریق، شاهد مدل های مختلفی از دستگاه ها خواهید بود. تمامی سیستم های اعلام حریق دارای یک پنل مرکزی هستند که با اتصال به آن ها دیگران را از خطر آگاه می سازد. اما موضوع اینکه زون بندی در سیستم های اعلام حریق چیست و چگونه باید صورت گیرد امری تخصصی است و برای اینکه به طور کامل با موضوع زون بندی در اعلام حریق آشنا شوید، با مجموعه پارس شعله همراه باشید.

زون بندی در اعلام حریق چیست؟

در گذشته با بررسی حوادث حریقی که رخ داده بود، متوجه شدند که اگر سیستمی محل دقیق وقوع حریق را به افراد آتش نشان و ساکنین ساختمان نشان دهد، قطعا خسارات و آمار مرگ و میر تا حد چشمگیری کاهش خواهد یافت. به همین دلیل امروزه شاهد دستگاه ها و تجهیزات آتش نشانی هستیم که به خوبی قابلیت نشان دادن محل وقوع آتش را دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با سیستم اعلان حریق در کرج می توانید با مشاورین ما در پارس شعله در تماس باشید.

زون بندی در اعلام حریق به گونه است که توسط سیستم های نصب شده اعلام حریق توسط زون هایی به قسمت کنترل پنل مرکزی اجرا شده، متصل می شود. همین موضوع باعث شده تا در هنگام بروز حوادث سیستم ها با ارسال آلارم در کنترل پنل مرکزی، محل دقیق حریق را مشخص می کند. 

لازمه عملکرد صحیح این تجهیزات، نصب استاندارد و صحیح کنترل پنل ها در ساختمان است که برای نصب آن ساختمان ها به مناطق مختلفی از نظر نصب تجهیزات آتش نشانی تقسیم می شوند و همچنین طرح منطقه باید نمایش جغرافیایی از ساختمان باشد که به وضوح تقسیم بندی به مناطق اعلام حریق را نشان دهد. برای انجام این کار باید از متخصصین این زمینه درخواست کمک و اجرا تجهیزات آتش نشانی را داشته باشید. در نتیجه پس از تعیین منطقه مورد نظر، زون بندی در اعلام حریق نیز صورت می گیرد.

زون بندی در اعلام حریق به چه صورت است؟

زون بندی که برای سیستم های اعلام حریق در نظر گرفته اند به گونه ای است که در هر ساختمان یا خانه های کوچک تنها از یک زون برای سیستم ها استفاده می کنند. اما برای ساختمان یا برج های مرتفع باید استانداردهای آتش نشانی با توجه به مناطق نصب مورد نظر به خوبی رعایت شود. به طور کلی زون بندی در اعلام حریق در ساختمان های بلند و برج ها باید در هر طبقه به صورت جداگانه انجام شود اما برای اینکه تمام نکات نصب استاندارد سیستم ها به خوبی رعایت شود، باید از متخصصین و مشاورین تجهیزات آتش نشانی بهره مند شوید. 

5 نکته زون بندی در اعلام حریق ساختمان ها

نصب و اجرا تمامی سیستم های اعلام و اطفا حریق دارای نکات ریز و بسیاری هستند که تنها افراد ماهر و متخصص قابلیت انجام دهی آن را دارند مجموعه پارس شعله نیز تاکنون مسئولیت اجرایی ساختمان های بسیاری را در زمینه تجهیزات آتش نشانی بر عهده داشته و رضایت بسیاری از افراد را کسب کرده است. در ادامه به برخی نکات در زمینه زون بندی در اعلام حریق که باید رعایت شود، اشاره خواهیم کرد. انواع سیستم های اطفا حریق وجود دارد که می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سیستم اطفا حریق در کرج با مشاورین پارس شعله در تماس باشید.

  • زون بندی که برای هر قسمت از ساختمان در نظر گرفته می شود باید به مساحت 2000 متر مربع و طول آن 3000 متر مربع باشد؛
  • در هر قسمت از ساختمان که با دیواری جداسازی شده است، نیازمند نصب یک زون جداگانه دارد، به عنوان مثال در اتاق، آشپزخانه و دیگر قسمت های ساختمان باید یک زون اجرا شود؛
  • شاید با این موضوع آشنایی نداشته باشید، اما مسیر راه پله ها و همچنین مسیرهای خروجی باید توسط زون جداگانه ای تقسیم بندی شود؛
  • قسمت های موتورخانه، چاهک آسانسورها نیز باید توسط زون جداگانه ای اجرا شود؛
  • شستی های اعلام حریق در مکان های پر رفت و آمد ضروری است و باید به درستی نصب شود. 

طراحی در زون بندی در اعلام حریق ساختمان ها

برای اینکه تجهیزات آتش نشانی از جمله زون بندی در اعلام حریق به خوبی صورت گیرد، باید از مشاورین این زمینه راهنمایی دریافت کنید. این افراد با طراحی نقشه ساختمان تمام قسمت های مورد نیاز برای نصب و اجرا انواع سیستم های اعلام و اطفا حریق را مشخص می کنند و با توجه به نقشه طراحی شده کار خود را برای اجرایی کردن زون بندی آغاز می کنند. 

نقشه هایی که برای تجهیزات آتش نشانی کشیده می شود شامل نقشه ای از مسیر راه پله های ساختمان، محل قرارگیری آسانسور، درب ها، مسیرهای خروج اضطراری و دیگر قسمت ها است که با نشان دادن محل دقیق زون بندی روی نقشه سیستم ها را نصب می کنند.

برخی از مشاورین تجهیزات آتش نشانی برای اینکه افراد آتش نشان را در زمان حریق از نقشه زون بندی ساختمان به خوبی آشنا سازند، معمولا نقشه طراحی شده زون بندی را کنار هر دستگاه کنترل پنل نصب می کنند تا با مشاهده آن، افراد آتش نشان اطلاعات دقیقی از نقشه ساختمانی داشته باشند. شارژ کپسول آتش نشانی در کرج یکی از چندین خدمات مجموعه پارس شعله است که می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تجهیزات اعلام و اطفا حریق با ما در تماس باشید.

مزایای زون بندی در اعلام حریق چیست؟

تمامی سیستم های آتش نشانی از جمله اعلام و اطفا حریق مزایای بسیاری برای هر خانه یا ساختمانی دارد. با روی کار آمدن این تجهیزات و با توجه به اینکه نصب و اجرا استاندارد تجهیزات یکی از ضوابط دریافت مجوز پایان کار ساختمان ها به حساب می آید، هر ساختمانی دارای تجهیزات آتش نشانی هستند. به همین دلیل امروزه به یکی از مهمترین مباحثی تبدیل شده که در ساختمان ها شاهد آن هستید.

یکی از اصلی ترین مزایا زون بندی در اعلام حریق، راحتی در تشخیص دقیق منطقه مورد نظر در ساختمان است. علاوه بر این مورد، عیب یابی و خرابی سیستم های اعلام حریق را نیز می تواند از کنترل پنل مشاهده کرده و درصدد رفع خرابی باشید. به طور کلی زون بندی سیستم های اعلام حریق برای افراد آتش نشان اجرا می شود که با مراجعه به کنترل پنل در هر قسمت از ساختمان بتوانند با سرعت بالاتری به محل دقیق حریق مراجعه کرده و عملیات اطفا حریق یا نجات افراد را انجام دهند.

ارائه خدمات عالی با کیفیت برتر تجهیزات اعلان و اطفا حریق خود را از مجموعه پارس شعله بخواهید. شما می توانید برای دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در زمینه زون بندی در اعلام حریق با مجموعه پارس شعله در تماس بوده و راهنمایی مورد نظر خود را دریافت کنید و حتی می توانید با در بخش نظرات سوالات خود را از ما بپرسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *