روش مهار آتش با امواج صوتی چگونه است؟ امواج صوتی موضوعی است که به طور طبیعی قادر به دیدن آن ها نیستیم اما می توانیم امواج آن را احساس کنیم. این موضوع نشانگر این است که امواج صوتی بالقوه دارای انرژی هستند. امروزه با پیشرفت علم طرحی روی کار آمده است که با امواج پر قدرت صوتی قادر به خاموش سازی حریق هستند! در وهله اول این موضوع می تواند برای شما کمی گنگ و غیر قابل تصور باشد به همین دلیل مجموعه پارس شعله در ادامه شما را با روش مهار آتش با امواج صوتی به خوبی آشنا می کند.
پیدایش روش مهار آتش با امواج صوتی
امروزه افراد بسیاری در تلاشند که با روش های مختلف و با کمک منابع طبیعی یا حتی شیمیایی ابزارها و محصولاتی را روانه بازار کنند که جان و مال افراد کمتر به خطر بیفتد. در دنیایی که تکنولوژی در حال رونق و پیشرفت است آیا امکان استفاده از روش مهار آتش با امواج صوتی وجود دارد؟ برای پاسخ باید گفت که قطعا دارد و این روش می تواند در زمان حریق بسیار کمک کننده باشد اما استفاده و عملکرد از آن نیازمند دانش و آگاهی بسیاری است.
پیدایش این تکنولوژی توسط دو شخص به نام های ویت تران و ست رابرتسون شکل گرفته است و ابزاری را به نام خاموش کننده حریق با امواج صوتی ساخته اند که همانند اسم این محصول عملکرد آن نیز مشخص است. به گفته ویت تران اکثر خاموش کننده های حریق از مواد شیمیایی و صنعتی بهره می گیرند به همین دلیل طراحی این محصول بر پایه کم مصرف بودن و عدم استفاده از مواد شیمیایی بوده است.
اگرچه در ابتدای کار از این محصول صرفا برای استفاده و خاموش سازی حریق در هواپیما و آشپزخانه ها طراحی شده بود، اما با روند پیشرفت در طراحی آن توانستند نتایج اندک اما تاثیر گذاری را برای اطفا حریق های گسترده به ثبت برسانند. شارژ کپسول آتش نشانی در کرج یکی از چندین خدمات مجموعه پارس شعله است که می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تجهیزات اعلام و اطفا حریق با ما در تماس باشید.
روش مهار آتش با امواج صوتی به چه صورت است؟
روش مهار آتش با امواج صوتی موضوعی جدید و در حال توسعه است و با توجه به اینکه به طور کامل رونق نیافته و در بازار تجاری و صنعتی برای استفاده به کار گرفته نمی شود اما به خوبی توانسته در برابر حریق عملکرد بالایی از خود به نمایش گذارد و مهار حریق به طور کامل اتفاق افتد.
این اختراع در ظاهر ساده به نظر می رسد اما از تکنولوژی های پیچیده ای بهره گرفته است. برای استفاده از این روش به امواج صوتی و فرکانس های بسیار بالایی نیاز داریم که مهار آتش به خوبی اتفاق افتد. دستگاهی که این دو مخترع طراحی کرده اند نیز از این موضوع پیروی می کند که به طور کلی می توان گفت امواج صوتی به وسیله دستگاه مخصوص به سمت آتش پرتاب و همین روش سبب خاموشی آتش می شود.
روش عملکرد این دستگاه به نوعی است که از فرکانس صدای بم برای خاموشی حریق استفاده می کنند زیرا فرکانس صدای بم انرژی بیشتری نسبت به دیگر فرکانس ها دارد. هنگامی که این فرکانس به سمت آتش روانه می شود، اکسیژنی که سبب شعله ور شدن حریق شده است را از بین برده و آتش مهار می شود.
مزایا و معایب روش مهار آتش با امواج صوتی چیست؟
همانطور که در ابتدا این مقاله به آن اشاره کرده ایم، روش مهار آتش با امواج صوتی موضوعی در حال توسعه است و چون در مراحل اولیه آزمایش و عملکرد قرار دارد به همین دلیل به طور کامل روانه بازار فروش و مصرف نشده است. در نتیجه نقض هایی را هم شامل می شود و تاکنون نتوانسته جایگزین مناسبی به عنوان استفاده از کپسول های آتش نشانی یا دیگر تجهیزات باشد.
یکی از مزیت های طراحی این دستگاه حفظ و کاهش آسیب به محیط زیست است. به گفته این دو مخترع به دلیل اینکه این دستگاه از مواد شیمیایی تغذیه نمی کند، در نتیجه محیط زیست را نیز به خطر نمی اندازد و از آن محافظت می کند.
یکی از ایده های آن ها برای مهار آتش به واسطه امواج صوتی این بوده است که از این دستگاه در محیط و مکان های دشوار استفاده شود. به عنوان مثال اگر هواپیمایی دچار حریق شده است بجای استفاده از کپسول های آتش نشانی می توانند از این دستگاه برای مهار آتش استفاده کنند که در مراحل آزمایش نیز توانسته بود نتایج خوبی را از خود به نمایش گذارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه لوله کشی گاز ساختمان در کرج می توانید با مجموعه پارس شعله در تماس بوده و راهنمایی های مورد نظر خودتان را دریافت کنید.
افراد درصدد اختراع محصولاتی برای اطفا حریق هستند که خسارت های مالی و حتی جانی را تا حد امکان کاهش دهد. اختراع ویت تران و ست رابرتسون نیز از این ویژگی به خوبی پیروی کرده است و خسارت های مالی را تا حد چشمگیری کاهش داده اند.
تاکنون در مورد مزایای “روش مهار آتش با امواج صوتی” اطلاعاتی کسب کرده اید که بهتر است در رابطه با معایب آن ها نیز آگاهی کافی را بدست آورید. با توجه به اینکه این دستگاه در مراحل اولیه آزمایشی قرار دارد، در نتایج آزمایشی متوجه شده اند که پس از اطفا، حریق به خوبی خنک نمی شود و همین عامل سبب گسترش دوباره حریق می شود.
با توجه به آزمایشی بودن این روش، هنوز میزان قدرت مورد نیاز فرکانس صوتی برای اطفا حریق های بزرگ به خوبی طراحی نشده است.
آشنایی بیشتر با روش مهار آتش با امواج صوتی
روش مهار آتش با امواج صوتی موردی است که اولین بار توسط دو دانشجو به نام های ویت تران و ست رابرتسون طراحی و ساخته شد که بواسطه فرکانس قوی صوتی توانسته بودند در حالت آزمایش حریق هایی را خاموش سازند. در ابتدای کار با رونمایی از این اختراع توجه های بسیاری را به سمت خود جلب کردند اما با توجه به اینکه از این دستگاه برای خاموش سازی حریق های کوچک مورد استفاده قرار گرفته بود، به خوبی نتوانستند اختراع خود را گسترش دهند.
البته لازم به ذکر است که طرح “روش مهار آتش با امواج صوتی” به عنوان یک طرح آزمایشی و اولیه باقی ماند و تاکنون نتوانستند ابعاد گسترده ای از مهار حریق را پوشش دهند. افراد بسیاری در تلاش برای طراحی تجهیزات بیشتری برای اعلام یا اطفا حریق هستند که با کمک آن ها خسارت های مالی یا جانی حریق را تا حد امکان کاهش دهند. البته یکی از تجهیزات موفقی که اکنون در بازار فروش نیز وجود دارد و به عنوان وسیله ای برای اطفا حریق استفاده می کنند، توپ اطفا حریق است و می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با مجموعه ما در تماس بوده و راهنمایی های مورد نیاز را نیز کسب کنید.
چه جالب بود
ممنون از ثبت نظرتون.