رایزر آتش نشانی چیست؟ انواع محصولات اطفا حریق نیازمند لوله کشی هایی هستند که فشار آب را به خوبی درون لوله ها انتقال داده و سپس نسبت به اطفا حریق اقدام کنند. تنظیم فشار آب داخلی لوله ها از اهمیت بسیاری برخوردار است به همین دلیل از رایزرهای آتش نشانی برای این کار استفاده می کنند.
اکنون این سوال برای شما پیش خواهد آمد که “رایزر آتش نشانی چیست” و چه کاربردی در سیستم های اطفا حریق دارد؟ ؟ آیا از این سیستم باید در تمامی قسمت های ساختمان استفاده کرد؟ آیا تنها برای سیستم های اطفا حریق باید از رایزر استفاده کرد؟ در ادامه با مجموعه پارس شعله همراه باشید که پاسخ کامل و جامعی را در این رابطه برای شما بیان خواهد کرد.
منظور رایزر آتش نشانی چیست؟
بهتر است به طور کامل با موضوع “رایزر آتش نشانی چیست” آشنا شوید و بعد به سراغ انواع و ویژگی های گسترده آن بپردازیم. رایزرها بخشی از سیستم های اطفا حریق به شمار می آیند و در واقع به لوله هایی گفته می شود که فشار آب قوی و پرسرعت ساختمان را برای خروج از سیستم های اطفا حریق مانند اسپرینکلرها کنترل می کند برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه لوله کشی گاز ساختمان در کرج می توانید با مجموعه پارس شعله در تماس بوده و راهنمایی های مورد نظر خودتان را دریافت کنید.
رایزرهای آتش نشانی نقش مهمی در اطفا حریق دارد و برای انواع ساختمان ها مانند تجاری، صنعتی یا مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد اما باید گفت که نصب و اجرا آن برای ساختمان ها متفاوت است و حتما باید نکات نصب آن توسط افراد متخصص رعایت شود. اکنون که با موضوع “رایزر آتش نشانی چیست” آشنا شده اید بهتر است بدانید که این تجهیزات در دو نوع مرطوب و خشک روانه بازار شده است و هر یک کاربرد متفاوتی دارد.
2 نوع رایزر آتش نشانی چیست؟
همانطور که در ابتدا به آن اشاره کرده ایم عمدتا دو نوع رایزر به نام های خشک و مرطوب داریم. رایزر خشک به لوله هایی گفته می شود در حالت طبیعی فاقد آب هستند و در شرایط نیاز آتش نشان ها برای پمپاژ و وارد کردن آب در لوله های طبقات بالایی یک ساختمان استفاده می کنند. البته لازم به ذکر است رایزرهای خشک نیز به لوله های آب متصل هستند اما یک شیر به نام شیر لوله خشک از ورود آب به رایزرهای خشک آتش نشانی جلوگیری می کند.
رایزر مرطوب آتش نشانی نیز همانطور که از اسم آن پیدا است همیشه داخل لوله های آن آب جریان دارد و در شرایط نیاز و حریق به صورت خودکار از طریق اسپرینکلرها خارج می شود. این نوع سیستم به یک منبع آب تحت فشار، اغلب به شبکه آب شهری یا مخزن آب اختصاصی ساختمان متصل است.
به نظر شما نحوه فعال شدن سیستم رایزر آتش نشانی چیست و چگونه است؟ سیستم های اسپرینکلر به طور استاندارد در قسمت های مختلف ساختمان اجرا و نصب شده اند و با حرارت مورد نظر به صورت خودکار فعال می شوند. پس از فعال شدن سیستم ها به آب تحت فشار در رایزرها اجازه تخلیه می دهد و سپس از طریق اسپرینکلرها برای خاموش سازی آتش اقدام می کنند. کل فرآیند به صورت خودکار است و نیازی به دخالت انسان ندارد. سیستم رایزر آتش نشانی مرطوب به سرعت به گرمای موضعی پاسخ می دهد و تخلیه سریع و هدفمند آب را تضمین می کند.
نکات نصب رایزر آتش نشانی چیست؟
در نصب و اجرا رایزهای آتش نشانی برخی نکاتی وجود دارد که باید حتما به این موارد توجه داشته تا عملکرد بهتری از آن را شاهد باشید. به عنوان مثال سیستم های رایزر آتش نشانی خشک حتما باید در ساختمان هایی با ارتفاعی بین 18 تا 50 متر نصب و اجرا شود. همانطور که گفته شد در داخل این لوله ها آبی وجود ندارد و در شرایط نیاز آب با فشار بیشتری از مخزن ها یا توسط آتش نشان ها به سمت طبقات بالایی ساختمان پمپاژ می شود.
رایزرهای مرطوب در ساختمان هایی با ارتفاع بالای 50 متر نصب می شود زیرا رایزرهای مرطوب با توجه به اینکه آب داخل لوله های آن ها جریان دارد، توانایی پمپاژ آب با شدت و فشار بیشتری را برای طبقات بالایی ساختمان ها و برج ها دارد. همچنین یکی از کاربردهای رایزر مرطوب این است که می تواند حداقل 1500 لیتر آب را در دقیقه تامین کند.
نکته آخری که می توان برای “رایزر آتش نشانی چیست” بیان کرد این است که همانند سیستم های دیگر اعلام یا اطفا حریق باید به صورت سالانه مورد بررسی و تست قرار گیرد که این کار معمولا توسط مدیران ساختمان یا مالک ساختمان صورت می گیرد. انواع سیستم های اطفا حریق وجود دارد که می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سیستم اطفا حریق در کرج با مشاورین پارس شعله در تماس باشید.
تجهیزات رایزر آتش نشانی چیست؟
رایزرهای آتش نشانی به طور کلی از چند بخش و اجزا جداگانه زیادی طراحی شده است که در ادامه به معرفی برخی از این تجهیزات می پردازیم:
گیره های رایزر
از گیره های رایزر برای متصل کردن لوله های عمودی رایزرها استفاده می شود که نقش ثبات و استحکام را در بخش اتصالات اجرا می کند.
شیر تخلیه
شیر تخلیه نیز بخش دیگری از رایزرها هستند که برای آزادسازی فشار اضافی آب طراحی شده است که در شرایط نیاز فشار آب را کنترل می کند. این مورد برای مراقبت از سیستم های اسپرینکلر طراحی شده است که آسیب کمتری به سیستم های اطفا حریق وارد شود.
زانویی
همانطور که از اسم این مورد در “تجهیزات رایزر آتش نشانی چیست” پیدا است با ظاهری 90 درجه صرفا برای هدایت راحت آب و رد شدن از موانع است.
سه راهی
با استفاده از سه راهی می توان انشعابات لوله های رایزر را در جهات مختلف نصب و اجرا کرد که این سه راهی ها به شکل T هستند.
پمپ آتش نشانی
پمپ های آتش نشانی رایزرها یکی از بخش های مهم سیستم های اطفا حریق به حساب می آید که با تنظیمات استاندارد نسبت به افزایش فشار آب اسپرینکلرها اقدام می کند.
نازل جریان هیدرانت
این نوع سیستم اتصالی است که برای هدایت جریان آب از شیرهای آتش نشانی مورد استفاده قرار می گیرد. این وسیله در طول حریق به آتش نشان ها کمک می کنند که بتوانند به خوبی فشار آب را کنترل کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با سیستم اعلان حریق در کرج می توانید با مشاورین ما در پارس شعله در تماس باشید.
شناخت بهتر رایزرهای آتش نشانی
در هنگام آتش سوزی، هر ثانیه مهم است به همین خاطر پرسنل ایمنی آتش نشانی در شرایط حریق نیاز به دسترسی به کنترل ها و تجهیزات سیستم اطفا حریق را دارند. رعایت نکات ایمنی و اجرا سیستم های اعلام و اطفا حریق در هر ساختمانی نه تنها به افراد، بلکه به افراد آتش نشان نیز کمک بسیاری در جهت خاموش سازی آتش می کند. یکی از این تجهیزات لوله های رایزر آتش نشانی است که بهتر است اطلاعات کافی در رابطه با موضوع “رایزر آتش نشانی چیست” داشته باشید.
مجموعه پارس شعله با داشتن سابقه طولانی در زمینه تجهیزات اعلام و اطفا حریق توانسته تاکنون انواع سیستم های آتش نشانی را برای ساختمان ها و برج های متعددی فراهم کند و با رعایت استانداردهای مورد نظر مجوزهای مورد نظر ساختمان را دریافت می کند.