وبلاگ

ضوابط و راه های مقابله با حریق در برج ها

راه های مقابله با حریق در برج ها چیست؟

راه های مقابله با حریق در برج ها چگونه است؟ با توجه به نرخ روز افزون جمعیت، جای تعجب نیست که ساختمان های بلند مرتبه و برج ها به یک منظره رایج در شهرهای مدرن تبدیل شده اند. قابلیتی که برج های بلند و آسمان خراش ها دارند این است که محیط کمتری را از نظر هکتار می گیرند اما به دلیل وجود طبقات متعدد باعث می شود که فضای مسکونی و کاری بسیاری را برای افراد فراهم کند و از نظر اقتصادی به صرفه تر هستند. 

یکی از خطراتی که چه در برج ها و چه در ساختمان های کم ارتفاع ممکن است رخ دهد، احتمال آتش سوزی است. برای کسانی که در ساختمان‌های بلند زندگی یا کار می‌کنند، مهم است که بدانند در زمان حریق چه عکس العملی را باید از خود نشان دهند و چگونه به یک منطقه امن برسند. 

برج های ساختمانی به دلیل داشتن طبقات بسیار زیاد چالش های ایمنی آتش سوزی منحصر به فردی دارند که سازه های دیگر با این چالش ها مواجه نیستند. در نتیجه اگر در برج ها زندگی یا مشغول به کار هستید، نه تنها باید از روش های ایمنی اطفا و اعلام حریق آگاهی داشته باشید، بلکه باید بدانید قبل از اینکه آتش غیر قابل کنترل شود چه کارهایی را جهت کنترل آن انجام دهید و راه های مقابله با حریق در برج ها کدام است. ارائه خدمات عالی با کیفیت برتر تجهیزات اعلان و اطفا حریق خود را از مجموعه پارس شعله بخواهید.

خطرات ایمنی آتش نشانی در برج ها چیست؟

قبل از اینکه راه های مقابله با حریق در برج ها را بشناسید، باید بدانید که چه خطراتی ممکن است برج ها را در زمان حریق تهدید کند و با چه چالش هایی روبرو خواهید شد. همانطور که در ابتدا به آن اشاره کرده ایم، برج ها و ساختمان های مرتفع چالش های منحصر به فرد خود را در زمان حریق دارند، در نتیجه در مراحل ساخت و ساز برج ها معماران، سازندگان و صاحبان این سازه ها باید به بسیاری از مسائل اساسی رسیدگی کنند تا سطح معقولی از حفاظت در برابر آتش و اثرات آن را فراهم کنند و این اطمینان را برای ساکنان بوجود آورند که فضای امن و ایمنی را برای آن ها طراحی کرده اند.

خطرات و چالش هایی که ممکن است در برج ها تهدید کننده باشد عبارت اند از:

اولین خطری که در زمان حریق در برج ها با سرعت بالاتری افزایش می یابد، گسترش آتش و دود به سمت طبقات بالایی برج ها است. اگر آتش در طبقات میانی برج ها رخ داده باشد، به مرور زمان و ترکیب آن با اکسیژن شاهد حجم گسترده و غیر قابل کنترلی از حریق خواهیم بود که به طبقات بالایی برج ها نیز می تواند خسارت های زیادی وارد کند.

به دلیل وجود طبقات زیاد ممکن است کمک رسانی آتش نشان ها برای اطفا حریق و تخلیه ساختمان کمی دشوار باشد.

اگر از سیستم های اطفا و اعلام حریق به خوبی در برج ها استفاده نشود، قطعا خسارت های بیشتری برای افراد بوجود خواهد آمد که یکی از آن ها گسترش دود در دیگر واحدهای برج است که می تواند منجر به مرگ افراد بسیاری شود.

از آنجایی که ساختمان‌های مرتفع و برج ها اغلب در مناطق شهری متراکم ساخته شده اند، اگر در زمان مناسب مهار نشوند، احتمال سرایت آتش به ساختمان‌های مجاور را نیز افزایش می‌ دهد.

در زمان حریق افراد کنترل آرامش خود را از دست می دهند و نمی توانند عکس العمل مناسبی را از خود نشان دهند، در نتیجه ممکن است در زمان حریق به سمت راه پله ها هجوم آورند و همین موضوع ازدحام بسیاری را در راه پله ایجاد می کند و احتمال آسیب رسانی به افراد بیشتر می شود.

موارد نام برده بخش کوچکی از خطرات احتمالی در برج ها به شمار می آید که باید راه های مقابله با حریق در برج ها را نیز در هنگام طراحی در نظر گرفته شود. اما می دانید که چه روش و راه هایی برای مقابله با حریق در برج ها باید به خوبی رعایت شود تا احتمال آسیب و خسارت های حریق را کاهش دهد؟ در ادامه مجموعه پارس شعله شما را با راه های مقابله با حریق در برج ها به خوبی آشنا می سازد. برای دریافت مشاوره آتش نشانی در کرج می توانید با مجموعه پارس شعله در تماس بوده  و راهنمایی های مورد نظر خود را در این زمینه از ما دریافت کنید.

راه های مقابله با حریق در برج ها کدام است؟

ایمنی در برابر آتش در برج های مرتفع همیشه ترکیبی از سیستم های فعال و غیر فعال بوده است که این سیستم ها بخش عظیمی از راه های مقابله با حریق در برج ها به حساب می آیند. اما سیستم های فعال یا غیر فعال چه نوع سیستم هایی هستند؟ سیستم های فعال به عنوان تشخیص، هشدار و سرکوب حریق شناخته می شوند در حالی که سیستم‌های غیر فعال عناصر ساختمانی هستند که در برابر خرابی مقاوم اند که درب های ضد حریق، دیوارهای آتش‌نشانی و کف‌ های ضد حریق ایمن شامل آن ها می شود. اگر در برج ها از این سیستم ها به خوبی استفاده شود، قطعا ایمنی بالایی را در هنگام آتش سوزی تضمین می کند. 

نصب تجهیزات آتش نشانی ساختمانی که به عنوان راه های مقابله با حریق در برج ها شناخته می شود عبارت اند از:

  • سیستم های هشدار دهنده یا اعلام حریق مانند آژیر فلاشرها و ریموت اندیکاتور؛
  • سیستم های کنترل کننده دود؛
  • نصب اصولی و استاندارد انواع دتکتورها؛
  • اجرا انواع سیستم های آبیاری مانند اسپرینکلرها؛
  • اجرا هوزریل های آتش نشانی به همراه کپسول های اطفا حریق.

هر یک از تجهیزات آتش نشانی راهنما و کمک مناسبی در زمان حریق هستند که می تواند خسارت های ناشی از حریق را تا حد چشمگیری کاهش دهند. به عنوان مثال از اسپرینکلرها جهت آب پاشی و کاهش شعله های حریق استفاده می شود که به صورت خودکار با دریافت حرارت مد نظر شروع به فعالیت می کند. این کار با داشتن شبکه ای از لوله های متصل به منبع آب و سرهای آبپاش در سرتاسر ساختمان انجام می شود. شارژ کپسول آتش نشانی در کرج یکی از چندین خدمات مجموعه پارس شعله است که می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تجهیزات اعلام و اطفا حریق با ما در تماس باشید.

نصب و اجرا استاندارد انواع تجهیزات آتش نشانی امری حیاتی در برج های ساختمانی به حساب می آید که در زمان حریق آتش نشان ها بتوانند دسترسی سریعتری به تجهیزات حریق داشته باشند. به عنوان مثال تامین آب مورد نظر، هیدرانت ها و سر نازل ها، وجود شیر سیامی در جایگاه مناسب و دیگر سیستم ها، تجهیزات اولیه مورد نیاز آتش نشان ها به شمار می آید که اگر در جای مناسب و استاندارد خود نصب نشود، قطعا مدت زمان طلایی برای اطفا حریق از دست خواهد رفت و خسارت های زیادی را از خود به جای می گذارد.

مورد بعدی که می توان برای راه های مقابله با حریق در برج ها عنوان کرد، طرح های آموزشی به ساکنین برج ها است. هر فردی اگر با آموزش های مقابله با حریق آشنایی داشته باشد قطعا در زمان مورد نیاز توانایی کنترل شرایط را خواهد داشت. در این آموزش ها باید طریقه استفاده از تجهیزات آتش نشانی مانند کپسول ها، هوزریل و شیلنگ های آتش نشانی، نحوه خروج از راه پله ها، استفاده نکردن از آسانسور در زمان حریق و دیگر موارد که از جمله روش های آگاهی رسانی به ساکنین برج ها محسوب می شود، گفته شود. 

بهتر است این روش توسط مدیران برج ها هر ساله برای ساکنین بیان شود که این موضوع به ساکنان کمک می کند تا بفهمند در مواقع اضطراری چه کاری باید انجام دهند، از جمله اینکه کجا و چگونه باید خارج شوند و پس از خروج از ساختمان در کدام قسمت قرار گیرند. 

مورد بعدی که به عنوان موثرترین راه های مقابله با حریق در برج ها شناخته می شود، مدیریت و کنترل دود در فضای داخلی برج ها است. شاید از میزان خطرناک بودن دود در زمان حریق آگاهی کافی را نداشته باشید، اما بهتر است بدانید که یکی از خطرناک ترین نوع حریق، انفجار به واسطه دود است که به عنوان بک درفت یا فلش اور نیز شناخته می شود. اگر در ساختمان های مرتفع سیستم های خروج و تهویه دود به خوبی به کار نرفته باشد، خسارت های بیشتری را برای افراد به ارمغان خواهد آورد. 

کسب اطلاعات در زمینه راه های مقابله با حریق در برج ها

برای اینکه بتوانید با روش و راه های مقابله با حریق در برج ها به خوبی آشنا شوید، پیشنهاد می کنیم که حتما با شرکت های متخصص در این زمینه مشاوره و راهنمایی های مورد نیاز را کسب کنید. مجموعه پارس شعله مطالبی را برای آگاهی رسانی و کمک به ساکنان، عوامل مدیریت و مالکان، یک راهنمای ساده برای ایمنی آتش سوزی در برج ها با هدف حفظ امنیت ساکنان و جلوگیری از وقوع حوادث بیشتر، در این مقاله برای شما بیان کرد. لازم به ذکر است می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه نصب و اجرا و کسب مشاوره با مجموعه ما در تماس بوده و از متخصصین درخواست بازدید از پروژه های ساختمانی خود را کنید. 

2 دیدگاه در “ضوابط و راه های مقابله با حریق در برج ها

  1. Rezaee گفت:

    ممنون مفید بود

    1. pst125 گفت:

      خواهش می کنم، ممنون از ثبت نظر شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *