وبلاگ

کاربرد جعبه آتش نشانی چیست؟

تجهیزات جعبه آتش نشانی چیست؟

جعبه آتش نشانی چیست؟ خاموش کردن یا کنترل آتش در لحظات اولیه بسیار مهم است. به همین خاطر در اکثر ساختمان ها، ادارات یا حتی پاساژها شاهد برخی تجهیزات اطفا حریق از جمله جعبه آتش نشانی خواهید بود. انواع تجهیزات مختلفی از سیستم های اعلان یا اطفا حریق وجود دارد که هر یک از آن ها با توجه به نوع کارایی که دارند می توانند در زمان حریق کمک بسیاری به افراد کنند.

برای اینکه در زمان مورد نیاز بتوانید به خوبی با این وسیله کار کنید، باید با ساختار کلی آن آشنا شوید که بتوانید نحوه کارایی و عملکرد آن را بدانید. مجموعه پارس شعله اطلاعات کاملی را در رابطه با موضوع “جعبه آتش نشانی چیست” را برای شما بیان خواهد کرد.

منظور از جعبه آتش نشانی چیست؟

برای معرفی موضوع “جعبه آتش نشانی چیست” باید گفت که ممکن است در برخی ساختمان ها با جعبه های مستطیل شکلی به رنگ قرمز رو به رو شده باشید که به این جعبه های از جنس فلز، جعبه آتش نشانی یا فایر باکس نیز گفته می شود. این جعبه معمولاً در منازل مسکونی، آپارتمان ها، ادارات، کارخانه ها، انبارهای تولیدی مورد استفاده قرار می گیرد و اولین ابزار مورد استفاده در اطفای حریق به حساب می آید. انواع سیستم های اطفا حریق وجود دارد که می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سیستم اطفا حریق در کرج با مشاورین پارس شعله در تماس باشید.

یکی از مهمترین نکات در زمان های اولیه حریق، خاموش سازی یا کنترل آتش در کمترین زمان است. در دسترس بودن این جعبه می تواند از بروز حوادث بزرگتر و بازگشت شعله ها جلوگیری کند و همچنین زمان بیشتری را برای خروج ساکنان فراهم می کند. جعبه های آتش نشانی یا فایر باکس ها با توجه به اندازه و مکان مورد استفاده می توانند از نظر محتوا متفاوت باشند. اما به نظر شما کدام یک از تجهیزات آتش نشانی داخل این جعبه ها قرار می گیرد؟

تجهیزات جعبه آتش نشانی چیست؟

داخل جعبه های آتش نشانی ابزارهای مهم و حیاتی اطفا حریق قرار گرفته است که هم افراد متخصص و هم افراد عادی بتوانند به راحتی برای خاموش سازی حریق از آن استفاده کنند. اگر بخواهیم پاسخ مناسبی برای سوال “تجهیزات جعبه آتش نشانی چیست” دهیم، باید گفت که محتویات جعبه آتش نشانی اغلب شلنگ، نازل، قرقره هوزریل، شیر و کوپلینگ و کپسول آتش نشانی است. 

شلنگ هایی که درون این جعبه قرار گرفته است معمولا در سایزهای 4 متری به دور قرقره مخصوص شلنگ قرار گرفته است که با خارج کردن شلنگ و باز کردن شیر مخصوص آب می توانید نسبت به خاموش سازی یا کنترل حریق اقدام کنید. 

انواع جعبه آتش نشانی چیست؟

مدل های مختلفی را می توان برای موضوع “انواع جعبه آتش نشانی چیست” بیان کرد که هر کدام از آن ها بر اساس مدل، کاربرد، جنس و نحوه نصب در انواع مختلفی وجود دارد. به طور کلی جعبه آتش نشانی به دو دسته دیواری و محوطه ای تقسیم می شود که مدل دیواری نیز به دسته های جداگانه ای مانند روکار و توکار دسته بندی خواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با سیستم اعلان حریق در کرج می توانید با مشاورین ما در پارس شعله در تماس باشید.

مدل روکار جعبه آتش نشانی: اولین مدل “انواع جعبه آتش نشانی چیست”، مدل روکار به حساب می آید. زمانی از مدل روکار جعبه آتش نشانی استفاده می شود که جایگاهی مختص و مشخصی را برای این جعبه ها در ساختمان در نظر نگرفته باشند. به عنوان مثال در ساختمان های قدیمی به دلیل عدم وجود جایگاه مناسب مجبور به نصب روکار آن ها را خواهیم داشت. به همین دلیل تمامی ابعاد جعبه آتش نشانی قابل رویت است. 

مدل توکار جعبه آتش نشانی: در این مدل از جعبه ظاهری کاملا متفاوت تر از جعبه های روکار خواهید داشت. برای نصب این مدل از جعبه ها، در هنگام ساخت ساختمان مخزن جداگانه ای را برای قرارگیری جعبه ها در نظر می گیرند که با توجه به نوع ساختمان ابعاد جعبه ها نیز رعایت خواهد شد. 

پس از طراحی مخزن مورد نظر، جعبه های توکار آتش نشانی را داخل مخزن قرار می دهند و به دلیل نصب این تجهیزات داخل دیوار ساختمان به آن جعبه آتش نشانی توکار گفته می شود. مزیتی که این مدل از جعبه ها نسبت به روکار دارد، تمیزی و ظاهری شیک و بدون نقص است که فضای کمتری را نیز اشغال خواهد کرد. مدل های مختلفی که می توان برای جعبه توکار در نظر گرفت به صورت دو کابین، تک کابین و غیره است که با بدنه هایی از جنس استیل یا فولاد طراحی و ساخته شده اند. 

انواع کاربرد جعبه آتش نشانی چیست؟

کاربردهای زیادی را می توان برای موضوع “جعبه آتش نشانی چیست” بیان کرد که یکی از اصلی ترین و مهمترین کاربرد آن نگهداری از انواع تجهیزات اطفا حریق به صورت یکجا برای دسترسی راحت و سریع تر است. یکی از تجهیزات کاربردی که در این جعبه ها نگهداری می شود، کپسول های آتش نشانی محسوب می شود. این جعبه ها یک روش خیلی امن و ایمن برای نگهداری کپسول ها به حساب می آید که با باز کردن درب جعبه قادر به خارج کردن کپسول ها هستید و می توانید از آن ها استفاده کنید.

همانطور که در ابتدا به آن اشاره کرده ایم، قرقره و شلنگ ها مورد مهم دیگری هستند که حتما داخل جعبه های آتش نشانی وجود دارد. مدل هایی که داخل جعبه وجود دارد به صورت قرقره با شلنگ برزنتی و شلنگ هوزریلی است که هر یک از این دو مورد نیز کاربرد مختص به خودشان را دارند. شما می توانید برای دریافت مشاوره در زمینه تجهیزات آتش نشانی ساختمان در کرج با شرکت پارس شعله در تماس باشید.

استفاده از قرقره و شلنگ های هوزریلی نیازی به تخصص خاصی ندارد و هر فردی می تواند از آن ها استفاده کنند. اما نحوه کار با قرقره و شلنگ های برزنتی نیاز به آموزش و مهارت خاصی دارد زیرا در هنگام استفاده باید از شیر و کوپلینگ های مخصوصی استفاده شود به همین دلیل از این مدل در آتش سوزی های حجیم توسط افراد آتش نشان استفاده خواهد شد.

شناخت بهتر جعبه آتش نشانی

با شناخت بهتر موضوع “جعبه آتش نشانی چیست” می توانید با آگاهی بهتری نسبت به استفاده از آن ها اقدام کنید. نکته ای که برای نصب این جعبه ها باید در نظر گرفته شود این است که فاصله بین جعبه ها باید 30 متر باشد که در صورت خرابی هر یک از جعبه ها بتوان از جعبه دیگر استفاده کرد. همچنین ارتفاع مناسبی که برای نصب جعبه های توکار در نظر گرفته اند باید بالاتر از 70 سانتی متر از سطح کف باشند و ارتفاع جعبه های روکار نیز 130 سانتی متر از سطح کف است. 

موارد نام برده نکات نصب استاندارد جعبه های آتش نشانی به حساب می آید که حتما باید از متخصصین این زمینه برای نصب آن ها کمک بگیرید. می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با مجموعه پارس شعله در تماس بوده و راهنمایی های مورد نیاز را کسب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *