وبلاگ

نکات لوله کشی آتش نشانی ساختمان ها

منظور از نکات لوله کشی آتش نشانی ساختمان ها چیست؟

موضوع ایمنی در برابر حریق و آتش سوزی یک ملاحظه حیاتی برای هر ساختمانی به شمار  می آید و نصب صحیح تجهیزات و سیستم های لوله کشی آتش نشانی نقش بسیار مهمی را در زمینه تضمین ایمنی ساکنان ساختمان به هنگام آتش سوزی ایفا می کند. با اصول درک و آگاهی کافی در رابطه با نکات لوله کشی آتش نشانی ساختمان ها، ساختمان سازها و طراحان این زمینه می توانند اقدامات پیشگیرانه ای را در راستا افزایش اقدامات ایمنی انجام دهند.

منظور از نکات لوله کشی آتش نشانی ساختمان ها چیست؟

قبل از اینکه بخواهیم به موضوع “نکات لوله کشی آتش نشانی ساختمان ها” بپردازیم باید درک کافی و مناسبی در رابطه با نقش اصولی و ایمنی آتش سوزی ساختمان در کاهش خطرات احتمالی حریق را بدانید. ایمنی آتش سوزی شامل اقداماتی برای پیشگیری، شناسایی و کنترل آتش به شمار می آید. این اقدامات در هر ساختمانی تنها با نصب و طراحی اصولی تجهیزات آتش نشانی امکان پذیر است که حتما باید در هر ماه نسبت به تعمیر، بررسی و نگهداری استاندارد آن ها اقدام کنید. 

زمانی که صحبت از نکات لوله کشی آتش نشانی ساختمان ها به میان می آید، سیستم های لوله کشی ساختمان ها با فراهم کردن منابع مهم اطفا حریق، نقش حیاتی را در این زمینه ایفا می کنند. به نظر شما چرا در نصب سیستم های اطفا حریق می گویند که حتما باید نکات لوله کشی آتش نشانی ساختمان ها را رعایت کنید؟ برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با سیستم اعلان حریق در کرج می توانید با مشاورین ما در پارس شعله در تماس باشید.

سیستم های لوله کشی آتش نشانی ساختمان ها که در تجهیزاتی همچون اسپرینکلر و سایر سیستم های اطفا حریق به کار می رود به گونه ای هستند که در جهت خاموش سازی و کنترل حریق کمک شایانی می کنند. در نتیجه این مورد می تواند جان و مال انسان ها را نجات دهد و آسیب به مال افراد را تا حد زیادی کاهش دهد. لوله های آتش نشانی که در ساختمان ها به کار رفته است را با رنگ قرمز از دیگر لوله های ساختمانی جدا می کنند که شناسایی آن ها برای آتش نشان ها و دیگر افراد راحت تر باشد.

مدل های لوله کشی آتش نشانی ساختمان ها

سیستم های لوله کشی آتش نشانی ساختمان ها به گونه ای طراحی شده اند که به دو دسته کلی خشک و تر طبقه بندی می شود. هر یک از این دو مورد تعاریف مختص به خودشان را دارند و قطعا عملکردهای متفاوتی را نیز از خود به نمایش گذاشته اند.

لوله کشی آتش نشانی خشک

همانطور که از اسم این نوع سیستم پیدا است، در لوله های تعبیه شده هیچ آبی وجود ندارد و برای تامین آب از منبع اصلی آب ساختمان استفاده نخواهد شد. نصب این لوله کشی ها از درب ورودی ساختمان شروع خواهد شد و انشعاباتی جهت کم یا زیاد کردن شدت آب دارد. کاربرد این نوع از سیستم ها به گونه ای است که هنگام حریق شیلنگ های ماشین آتش نشانی به لوله ها متصل شده و آب از طریق انشعابات طراحی شده جهت اطفا حریق منتقل می شود.

لوله کشی آتش نشانی تر

مورد دیگری که در موضوع “مدل های مختلف و لوله کشی آتش نشانی ساختمان ها” مطرح است، استفاده از لوله کشی آتش نشانی تر است. عملکرد این نوع از لوله کشی کاملا برخلاف لوله کشی خشک است به طوری که آب داخل لوله های آتش نشانی ساختمان ها در جریان است و به هنگام حریق به صورت خودکار در جهت خاموش سازی آتش عمل می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تجهیزات اعلان و اطفاء حریق با شرکت پارس شعله در تماس باشید.

3 مورد از اجزا لوله کشی آتش نشانی ساختمان ها

از آنجایی که لوله کشی های آتش نشانی یکی از مراحل نصب تجهیزات اطفا حریق به حساب می آید به همین دلیل برای اینکه بتوانید نسبت به استانداردهای نصب لوله کشی آتش نشانی ساختمان ها اطمینان حاصل کنید، باید به برخی اجزا و نکات لوله کشی آتش نشانی ساختمان ها توجه داشته باشید که بتوانید به راحتی این موارد را تشخیص دهید. در ادامه مجموعه پارس شعله نکاتی در این زمینه را برای شما بیان خواهد کرد.

تامین آب سریع

یکی از مهمترین عواملی که باید در نصب و نکات لوله کشی آتش نشانی ساختمان ها رعایت شود، تامین آب سریع جهت اطفا حریق است. با توجه به اینکه اولین و اصلی ترین عملکرد این سیستم ها تامین آب برای اطفا حریق است، در نتیجه باید به خوبی بتواند در شرایط نیاز به اندازه کافی آبرسانی داشته باشد. هنگامی می گویند که سیستم های لوله کشی ساختمان ها به درستی نصب و طراحی شده است که بتواند در زمان نیاز آب را تامین کند. همچنین دسترسی به آب متخصصان آتش نشانی را قادر می کند تا بتوانند به راحتی آتش را خاموش و مهار کنند.

سیستم های آبپاش اضطراری

مورد دیگری که در نکات لوله کشی آتش نشانی ساختمان ها به چشم می خورد، نصب سیستم های آبپاش اضطراری است. از آنجایی که نقش دیگر سیستم های لوله کشی پخش آب در زمان حریق است باید بتواند به خوبی سیستم های آبپاش اتوماتیک را تقویت کند. تجهیزات آبپاش اضطراری با رسیدن به دمای خاصی فعال می‌شوند و با حرارت مورد نظر شروع به آبرسانی و خاموش سازی حریق می کند. شما می توانید برای دریافت مشاوره در زمینه تجهیزات آتش نشانی ساختمان در کرج با شرکت پارس شعله در تماس باشید.

سیستم های اسپرینکلر آتش نشانی

سیستم های اسپرینکلر آتش نشانی در دسته برنامه های ایمنی آتش نشانی هستند. این سیستم ها از شبکه ای از لوله ها، سر آبپاش ها، شیرها و پمپ ها تشکیل شده اند که همگی برای شناسایی و کنترل خودکار آتش طراحی شده اند و به کمک لوله های آتش نشانی ساختمان ها عملکرد چشمگیری را از خود به نمایش گذاشته اند. 

شناخت بهتر نکات لوله کشی آتش نشانی ساختمان ها

شناخت بهتر و کسب آگاهی کافی در رابطه با نکات لوله کشی آتش نشانی ساختمان ها می تواند در سرکوب و مهار بهتر آتش نقش بسیاری داشته باشد. بازرسی، آزمایش و نگهداری منظم این سیستم ها برای اطمینان از عملکرد صحیح آنها در صورت آتش سوزی ضروری است.

همچنین بهتر است برای نصب لوله کشی آتش نشانی ساختمان ها با متخصصین این زمینه در تماس بوده و راهنمایی های مورد نیاز را کسب کنید. مجموعه پارس شعله خدمات مناسب و استانداردی را در این زمینه برای مجهز کردن ساختمان ها فراهم کرده است که تمامی خدمات نصب و طراحی بر پایه تاییدیه سازمان آتش نشانی کشور است. 

2 دیدگاه در “نکات لوله کشی آتش نشانی ساختمان ها

  1. رامین گفت:

    ممنون مفید و جالب بود

    1. pst125 گفت:

      خواهش می کنم ممنون از ثبت نظرتون.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *